Prawdziwy aloes do picia. Co daje?
Aloes znany jest od wieków jako źródło witamin i wielu innych korzystnych dla zdrowia składników. Znajduje zastosowanie nie tylko w kosmetyce, ale również w branży spożywczej. Jakie korzyści płyną z picia prawdziwego aloesu? Poznaj właściwości tej wspaniałej rośliny i zalety spożywania jej w postaci napoju.
Czym jest aloes?
Aloes (aloe vera) to jedna z najkorzystniejszych i pełnych wartości odżywczych roślin na świecie. Stosowana jest od setek lat niemal we wszystkich kulturach i naturalnych metodach wspomagania i leczenia organizmu. Roślina ta ma postać mięsistych liści wypełnionych gęstym sokiem o konsystencji żelu, który bogaty jest w kluczowe dla organizmu człowieka wartości odżywcze, witaminy i minerały.
Aloes uznawany jest za jedną z najbardziej czynnych biologicznie roślin, a sok z niego tłoczony, posiada szereg pozytywnych dla organizmu właściwości. Aby jednak można było w pełni korzystać z dobrodziejstw aloesu, należy wybrać prawdziwy sok, pochodzący ze sprawdzonego źródła i niezawierający dodatków w postaci cukru czy substancji konserwujących. Szeroką gamę certyfikowanych i pełnowartościowych produktów z najlepszej jakości aloesu oferuje przedsiębiorstwo AloeWerwa.pl.
Odporność i witalność zawarta w aloesie do picia
Certyfikowany i pełnowartościowy aloes do picia polecany jest dla osób zmagających się z zakwaszeniem organizmu. Ten stan związany jest najczęściej z brakiem energii, złą kondycją włosów, skóry i paznokci, osłabieniem odporności i układu immunologicznego czy uczuciem ciągłego zmęczenia. Spożywanie aloesu pomaga powrócić organizmowi do równowagi i odzyskać pełnię sił witalnych.
Aloe vera do picia polecany jest również w dolegliwościach związanych z układem trawiennym, szczególnie w przypadku zaparć lub biegunek, niestrawności, nieżycie i wrzodach żołądka oraz schorzeniach związanych z wątrobą. Aloes pomoże w stanach alergicznych, a także wszelkiego rodzajach problemów skórnych.
Jakie wartości odżywcze ma aloes do picia?
Aloes jest źródłem blisko dwustu różnych substancji aktywnych. Wśród nich znajdują się m.in. drogocenne witaminy z grupy B (w tym rzadko występująca w roślinach witamina B12), węglowodany będące źródłem energii dla organizmu, minerały czy enzymy roślinne biorące udział w rozkładzie cukrów i tłuszczy. Ponadto aloes do picia zawiera sole mineralne, kwasy tłuszczowe, biotynę, kwas foliowy, aminokwasy, kwasy organiczne i salicylowe. Aloes stanowi źródło steroli roślinnych, które znacznie zmniejszają wchłanianie cholesterolu oraz wykazują działanie przeciwzapalne.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana