Hotel z własnym browarem. Możliwości i zalety

Czym jest hotel, wszyscy wiemy doskonale, ale mało kto wie, że pierwowzorem dzisiejszego hotelu były powstające w XVIII wieku w Stanach Zjednoczonych salony, które kojarzymy przede wszystkim z filmów. Prawdziwe hotelarstwo zaczęło rozwijać się w Europie w wieku XIX – zaczęto budować hotele z pokojami jedno- i dwuosobowymi. Dziś od hotelu oczekujemy więcej niż komfortu. Przyjrzyjmy się hotelowi z własnym browarem – jego zaletom i możliwościom.

 Hotel z potencjałem w mieście

Eleganckie hotele dla wymagających klientów kojarzą nam się przede wszystkim z obiektami, w których można skorzystać ze strefy wellness i zjeść w eleganckiej restauracji. Słusznie, jednak należy podkreślić, że takie atrakcje interesują przede wszystkim klientów indywidualnych, którzy w hotelu zatrzymują się podczas urlopu. Na takich klientach zależy przede wszystkim właścicielom hoteli w atrakcyjnych dla turystów miejscach – w Polsce wskażemy w pierwszej kolejności Pomorze i nasze piękne góry, dalej Kaszuby i Mazury. Wolimy spędzać czas w miejscach, w których możemy w pełni oderwać się od codzienności, a dla większości z nas codzienność to życie w mieście. Co zatem z hotelami w miastach? Hotelom w miastach, szczególnie tych większych i znanych, zależy oczywiście na klientach indywidualnych, ale przykładają też więcej wagi do pozyskiwania klientów, którzy przyjeżdżają w grupach. Najlepszy przykład to pracownicy firm, którzy przyjeżdżają do danego miasta na imprezę integracyjną, czy konferencję. Dlaczego hotel z własnym browarem bardziej skusi organizatorów firmowego wyjazdu?

 Klienci otwarci na niesztampowe atrakcje

Nowoczesne firmy lubią odchodzić od schematów, a słowo „pomysł” nabrało dziś nowego wymiaru. Lubimy podejmować się innowacyjnych projektów, posługiwać się coraz nowszymi narzędziami i spędzać ciekawie czas.

Hotel z własnym browarem to atrakcyjne miejsce na firmowy wyjazd, ponieważ można w nim sympatycznie spędzić czas, poznać nowe smaki, podyskutować o nich i się rozerwać – mówi nam przedstawiciel Royal Hotel & SPA z Białegostoku.

Degustacja piwa przy pysznych przekąskach to znacznie bardziej atrakcyjne rozwiązanie dla młodego zespołu niż kolacja pod krawatami, podczas której nie wszyscy czują się komfortowo. Hotel z własnym browarem ma więc potencjał, by zachęcić przeróżnych klientów, nie tylko indywidualnych koneserów piwa. Z drugiej strony hotelowy browar chętnie odwiedzą nie tylko osoby przyjezdne, ale i mieszkańcy miasta – a to niewątpliwie dodatkowa zaleta. Nie wszyscy lubimy spędzać czas w głośnych i zatłoczonych klubach. Piwo ze znajomymi w hotelowym browarze to ciekawy sposób na spędzenie wieczoru.

Materiał partnera