Do czego stosujemy witryny cukiernicze?

Któż z nas nie lubi zjeść ciasta z kremem lub tortu. Jednak ich niepoprawne przechowywanie może się skończyć źle dla ludzkiego organizmu. Wiedzą o tym bardzo dobrze właściciele cukierni oraz kawiarni. Właśnie dla nich powstały witryny cukiernicze, na których się dzisiaj skupimy. Przedstawimy Wam wszystkie niuanse związane z tymi urządzeniami. Zapraszamy do lektury!

Rodzaje witryn cukierniczych

Witryny cukiernicze to urządzenia stworzone do przechowywania różnych słodkich rzeczy. Możemy wyróżnić:

  • Witryny cukiernicze chłodnicze.
  • Witryny cukiernicze neutralne.

Dla tych pierwszych charakterystyczne jest to, że posiadają agregat chłodniczy. Element ten zapewni zmniejszenie temperatury wewnątrz urządzenie do zakresu od 4°C do 14°C. Wartości te są wystarczające do bezpiecznego przechowywania elementów z kremem z bitej śmietany.

Natomiast te drugie nie są wyposażone w żaden osprzęt wydzielający zimne powietrzne. Co za tym idzie, w środku zazwyczaj panuje temperatura bardzo zbliżona do tej w naszym lokalu. Ten typ maszyn został stworzony do magazynowania rzeczy niepotrzebujących niskich temperatur. Zaliczamy do nich między innymi: bułki słodkie, pączki, itp.

Elegancki wygląd witryn cukierniczych

Witryny cukiernicze muszą również posiadać nienaganny wygląd. Wynika to z faktu, iż są one widoczne przez klientów i muszą przyciągać ich oko. Urządzenia te najczęściej wykonuje się z połączenia metalu oraz szkła. Jest to ponad czasowa symbioza, która zawsze będzie się podobać bez znaczenia, jakie trendy panują.

Również wielu producentów daje możliwość zmiany koloru elementów blaszanych oraz drewnianych (jeżeli występują). Bardzo często można tego dokonać bez żadnych dodatkowych kosztów. Możliwość ta jest również istotna, ponieważ umożliwia dopasowanie maszyny do indywidualnych gustów. Przecież każdy z nas chce posiadać dobrze prezentujące się urządzenie.

Ważne aspekty przy wyborze witryn cukierniczych

Chcąc zakupić witrynę cukierniczą, warto dowiedzieć się najpierw paru rzeczy o niej. Poniżej umieścimy informacje, jakie musicie wiedzieć o urządzeniu, którym się interesujecie.

  • Rodzaj czynnika chłodniczego – co prawda jest to nie widoczny element naszej maszyny albo bardzo istotny. Wpływa on między innymi na zużycie energii elektrycznej oraz utrzymanie temperatury. Powinniście wybierać rozwiązania, które posiadają płyn chłodniczy R-290. W tym momencie jest on już stosowany na masową skalę, jednak dalej możecie spotkać czynnik R134A i R507.
  • Zastosowane chłodzenie – Wasza nowa witryna może być wyposażone w chłodzenie statyczne bądź dynamiczne. To pierwsze charakteryzuje się tym, że nie posiada żadnych elementów, które pomagają przepychać zimne powietrzne. Natomiast w tych drugich dodano paletę wentylatorów ułatwiających chłodzenie wnętrza.
  • Wyposażenie podstawowe – dużą uwagę należy także zwrócić na wyposażenie podstawowe, które dostanie w cenie katalogowej. Musicie dokładnie wiedzieć, co będzie od razu w zestawie a za co trzeba będzie dopłacić.
  • Wymiary zewnętrze – to właśnie te parametry mówią o tym, ile miejsca będzie zajmowała maszyna w Waszym lokalu. Musicie je dobrać w taki sposób, aby bezproblemowo witryna się zmieściła.
  • Wymiary wewnętrzne – również istotna informacja. Dzięki niej wiecie dokładnie ile rzeczy będzie można umieścić w środku.

Wyżej wymienione aspekty to najważniejsze informacje, jakie musicie wiedzieć przed zakupem swojej witryny cukierniczej.

Zakup witryn cukierniczych

Mamy głęboką nadzieję, iż ten artykuł rozjaśnił Wam sprawę witryn chłodniczych i będziecie w stanie wykonać odpowiedni wybór. Jeżeli zdecydujecie się na zakup, zapraszamy pod adres: www.wyposazenie-sklepowe.pl. W miejscu tych będziecie mogli liczyć na fachową poradę, jeżeli czegoś nie zrozumiecie. Konsultanci na pewno dopiorą Państwu odpowiednią maszynę. My dziękujemy za uwagę!

Materiał partnera