Zakup pojemników na żywność. Kryteria wyboru
- talerze plastikowe, papierowe i styropianowe,
- kubki plastikowe, papierowe i styropianowe,
- miseczki z przykrywką,
- tacki plastikowe,
- foremki aluminiowe,
- pojemniki obiadowe, menu boxy,
- pudełka na makaron, sushi, ryż itd.
Zastosowanie
Jeśli prowadzimy działalność gastronomiczną, bardzo ważna jest jej specyfika. Jeśli klienci jedzą głównie na miejscu, a tylko niezjedzone porcje zabierają ewentualnie ze sobą, nie musimy mieć pojemników trzymających ciepło. Jeśli natomiast dostarczamy dania na wynos, czy prowadzimy catering do przedszkoli, czy innych instytucji, pojemniki muszą gwarantować ciepło podawanych potraw – wtedy zapewne zdecydujemy się na te wykonane ze styropianu. Podobnie ma się sprawa, jeśli dostarczamy ciekłe dania. Zupy muszą być zapakowane w szczelne, nieprzeciekające miseczki z pokrywką. A jeszcze inaczej zapakujemy surówki. W każdym przypadku natomiast opakowania powinny być solidnie wykonane i bezpieczne, pozwalać zachować optymalne walory smakowe potrawy, a dodatkowo chronić przed przesuszeniem się jedzenia i przedłużać jego czas przydatności do spożycia.Estetyka
Niestety nie jest to jeszcze ciągle dla wszystkich oczywiste, że potrawy zaserwowane w estetyczny sposób sprawiają wrażenie smaczniejszych. Dotyczy to również opakowań. Dużo lepiej są przyjmowane przez klientów te o jasnych kolorach lub przezroczyste. Dziwnie będzie też wyglądała niewielka ilość jedzenia w bardzo dużym opakowaniu, zatem opakowanie powinno być dostosowane wielkością do serwowanych porcji. Warto więc zainwestować w dobry jakościowo pojemnik na żywność. Takie znaleźliśmy w hurtowni opakowań jednorazowych Gemini. W swojej ofercie posiada ona pojemniki na żywność, kubki i wiele innych, przydatnych opakowań. Oferowane artykuły sprawdzą się wszędzie tam, gdzie nasz klient lub współpracownik ma kontakt z jedzeniem.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana