Podkładki pod tort — pomogą ci zadbać o profesjonalną obsługę klientów od A do Z!

Chcesz, aby klienci chwalili współpracę z tobą i wracali po kolejne produkty? Zadbaj o ich kompleksową obsługę! Spraw, by miło wspominali cały proces zakupów — od złożenia zamówienia, przez transport wypieku, aż po spróbowanie go. W poniższym artykule skupimy się na środkowym i ostatnim kroku. Przeczytaj i sprawdź jak wydawać klientom zamówienia, aby zadowoleni wracali po kolejne słodkości!

Podkładka pod tort — dlaczego jest tak istotna dla ogólnego zadowolenia klienta?

Szukaj podkładów, które są pokryte laminowaną warstwą ochronną. Zabezpieczy ona podstawę przed nasiąknięciem tłuszczem czy wilgocią. Dzięki temu twój klient swobodnie doniesie wypiek do domu, nie martwiąc się o jego zniszczenie czy o pobrudzony fotel samochodowy, na którym będzie wiózł ciasto. Zadbaj o komfort kupujących! Zwiększysz tym szansę na to, że ponownie zrobią u ciebie zakupy.

Na co zwrócić uwagę, szukając podkładu pod tort?

Zwróć uwagę na grubość podkładki pod tort. Cieńsze sprawdzą się do lżejszych wypieków. Natomiast grubsze do cięższych i do tortów piętrowych. Ważna jest też średnica podstawki — powinna być dokładnie dopasowana do wymiarów tortu i opakowania, a także do ich kształtu (wybierz między okrągłą podkładką, kwadratową i prostokątną). Dzięki temu wypiek nie będzie się przesuwał podczas transportu. Dojedzie na uroczystość w takim stanie, w jakim został odebrany z twojej cukierni i wywrze wrażenie na kliencie i jego gościach!

Zadbaj o to, by w cukierni posiadać różne kolory podkładów. Nie trzeba z nich zdejmować ciast przed podaniem — można je na nich kroić. Ważne więc, aby klienci mogli wybrać odcień podstawki pasujący do wystroju sali, na której będzie przyjęcie albo do koloru wypieku.

Podstawka pod tort — ekologiczny wybór

różowy tortNa co dzień dbasz o ekologię? Nie musisz z tego rezygnować w miejscu pracy! Wybierz podkładki pod tort wykonywane z tektury litej. Powstaje ona z recyklingu, co ogranicza liczbę produkowanych odpadów i zużycie surowców naturalnych. W dodatku zyskasz sympatię klientów, którzy również przejmują się środowiskiem.

Podkład pod tort — zobacz, jak wpływają na wygląd wypieków!

Znasz już praktyczne zastosowania podstawek, ale wiesz, jak ważne są dla ostatecznego wyglądu twojego tortu czy ciasta? Nie pozwól by wrażenie, jakie robią starannie wykonywane dekoracje czy przemyślanie dobrany kolor tynku, zostało zepsute przez niepasującą podstawkę! Ludzie jedzą oczami, więc po spojrzeniu na twój wypiek tworzą sobie już założenia odnośnie do tego czy będzie smaczny, czy nie.

Wiedziałaś, że oprócz wyglądu samego jedzenia, wpływ na jego odbiór ma również design naczynia, na którym się znajduje?  Zadbaj o to, aby podkładka była dopełnieniem dla wypieku (miała podobną barwę co tynk) albo wręcz przeciwnie — kontrastowała z nim i go podkreślała. Sprawi to, że barwa tortu stanie się wyraźniejsza, a w związku z tym jego smak także się taki wyda. Tę zasadę potwierdziły liczne badania — jeżeli zaciekawił cię ten temat, poczytaj o psychologii smaku.

Organizujesz przyjęcie w domu? Wykorzystaj podstawki pod tort!

Zapraszasz najbliższych na przyjęcie i już zaczynasz planować jakie słodkości dla nich przygotujesz? Dla cukiernika to łatwizna! Większym problemem jest zastanawianie się jak zmieścić na stole całe przygotowane jedzenie i na czym je poustawiać. Talerze zwykle są za małe, a pater nie mamy aż tylu w domu… Na ratunek przyjdą ci podstawki pod tort, których używasz w swojej cukierni. Pamiętaj, że możesz je również wykorzystać do ciast czy babeczek, a także że możesz na nich kroić. A po skończonym spotkaniu umyj je i wykorzystaj na kolejnej imprezie!

Wybierz podkładki w jednakowym kolorze — zapewnią ci harmonijny wygląd stołu. Powinny się one również komponować z wystrojem pomieszczenia, w którym odbędzie się przyjęcie.

Zastanów się jakiej wielkości słodkości pieczesz zazwyczaj i dobierz podstawki o odpowiedniej średnicy. Zamów je w różnych kolorach, tak aby klient mógł je dopasować do tortu, a także do barw, panujących w pomieszczeniu, w którym odbędzie się jego przyjęcie.

Materiał partnera