Wybór mięsa do produkcji nuggetsów
Nuggetsy to popularne danie, które zachwyca swoim smakiem i małych, i dużych. To nic innego jak złociste kotleciki z mięsa drobiowego, najczęściej z kurczaka, które przyjemnie chrupią między zębami. Warto wybrać do tej potrawy dobre jakościowo mięso – ma ono bowiem niebagatelny wpływ na smak i konsystencję. Zastanawiasz się, jakie mięso będzie najlepsze do produkcji nuggetsów? W poniższym artykule przedstawiamy, na co warto zwrócić uwagę.
Postaw na mięso drobiowe
Prowadzisz firmę przetwórstwa mięsnego, a może hurtownię mięsa? Chcesz wzbogacić swój asortyment o nowy i atrakcyjny wyrób? W Twojej ofercie nie powinno zatem zabraknąć nuggetsów, które ostatnimi czasy cieszą się ogromną popularnością. Jest to rodzaj kotlecików, które produkuje się z mięsa kurcząt. Nuggetsy wyróżniają się nieregularnym kształtem oraz panierką nadająca całości oryginalnego smaku i pożądanej chrupkości. Jednak to mięso drobiowe odgrywa najważniejszą rolę w tej przekąsce.
Naszym klientom, którzy poszukują mięsa do produkcji nuggetsów, proponujemy wysokojakościowe mięso z kurczaka, głównie White Baader lub Red Baader – w zależności od preferencji producentów. Wiemy, jak ważna jest jakość wyrobów, dlatego oferujemy zawsze świeże i certyfikowane produkty – mówi pracownik firmy Starmeat, która zajmuje się produkcją mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie i typu Baader.
Jeśli chcesz zaoferować swoim klientom pyszne wyroby, koniecznie nawiąż współpracę z zaufanym i doświadczonym producentem. Będzie to gwarancja sukcesu oraz pewność tego, że konsumenci chętnie wybiorą Twój asortyment.
Jakość to podstawa
Nuggetsy to smaczny i szybki w przygotowaniu posiłek, dlatego nic dziwnego, że znajdują się one w menu wielu barów szybkiej obsługi czy restauracji. Te drobiowe kotleciki są również chętnie sprzedawane w punktach garmażeryjnych. Dodatkowo można je znaleźć w postaci mrożonej i schłodzonej w ofercie supermarketów czy sklepów spożywczych. Producenci prześcigają się w wypuszczaniu na rynek rozmaitych rodzajów nuggetsów, jednak wielu z nich nie zwraca uwagi na jakość wykorzystywanych składników. Wyprzedź konkurencję i wybierz sprawdzone oraz smaczne, naturalne mięso drobiowe do produkcji tych złocistych kotlecików. Tylko świeże i odpowiednio wyselekcjonowane wyroby wpływają na idealny, pyszny smak tych popularnych przekąsek. Zastanawiasz się, jak sprawdzić świeżość mięsa? Koniecznie zwróć uwagę na kolor i zapach – to wyznaczniki świeżości wyrobów mięsnych. Dobry jakościowo drób cechuje się jasną, równomierną barwą, może to być kolor jasnoróżowy lub lekko beżowy. Ponadto zapach powinien być naturalny, nawet lekko kwaskowaty, ale stanowczo nie powinien być intensywny i nieprzyjemny. Pamiętaj o tym, aby wybrać mięso z kurczaka od zaufanego producenta, który oferuje świeże i sprawdzone produkty. Dzięki temu będziesz mieć zawsze pewność, że Twoje wyroby zachwycą szerokie grono klientów. Dobrą decyzją jest zakup mięsa odkostnionego lub typu Baader – dzięki temu produkcja nuggetsów nie będzie wymagała dużego nakładu pracy w Twoim zakładzie produkcyjnym. A optymalizacja kosztów oraz czasu jest istotna dla każdego przedsiębiorcy, szczególnie dla producenta pracującego w branży spożywczej.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana