Sprzęt chłodniczy typu remote. Charakterystyka
Sprzęt chłodniczy typu remote to urządzenia przystosowane do podpięcia pod agregat zewnętrzny. Najczęściej są wykorzystywane w sklepach z artykułami spożywczymi, które wymagają przechowywania w stałej, niskiej temperaturze. Ich właściwości zapewniają dynamiczne chłodzenie oraz mrożenie, co pozwala zapewnić najlepsze warunki składowanej żywności. Co jeszcze warto wiedzieć o tym rozwiązaniu?
Sprzęt chłodniczy typu remote – co warto wiedzieć?
Sprzęt chłodniczy typu remote to inaczej regały chłodnicze z agregatem zewnętrznym. Ich odpowiednie połączenie pozwala stworzyć ciąg regałów, których agregat zasilający zamontowany jest poza przestrzenią sklepu. Rozwiązanie to stosuje się najczęściej w sklepach o średniej i dużej powierzchni. Taki sposób dostarczania energii jest korzystniejszy finansowo i efektywniejszy niż indywidualne zasilanie każdego z urządzeń. Wielu kupujących nawet nie wie o zastosowaniu właśnie takich rozwiązań. Są one niewidoczne dla klientów, ale dla właściciela potrafią wygenerować spore oszczędności. Firmy działające na dużą skalę i eksploatujące wiele urządzeń mogą zdecydować się na wybranie ekologicznych czynników chłodniczych i energooszczędnych.
Dlaczego warto postawić na sprzęt chłodniczy typu remote?
Odpowiednio dopasowany sprzęt chłodniczy typu remote wyróżnia się wieloma dodatkowymi atutami. Mianowicie obiekt zyskuje większą przestrzeń chłodniczą w wyniku wyeliminowania elementów chłodzących. Uzyskane miejsce może być wykorzystane jako magazyn. Samo uporządkowanie powierzchni chłodniczej pozwala znacznie obniżyć koszty zaplecza chłodniczego na terenie obiektu. Wiele osób zastanawia się, czy rozwiązanie to jest dobre dla nich. Być może przekonają ich obniżone koszty funkcjonowania i zredukowane nakłady inwestycyjne.
Jakie elementy sprzętu wyróżniamy?
Każdy z producentów oferuje inne rozwiązania. W asortymencie Sofe-Group można znaleźć kompleksowe wyposażenie do każdego sklepu chłodniczego. W asortyment urządzeń wchodzą ich wersje chłodnicze, jak i mroźnicze. W zależności od potrzeb można postawić na uniwersalne witryny, wyspy czy też regały. Dostępne są także ich wersje specjalistyczne, do konkretnych rozwiązań. Zaliczyć do nich możemy lady chłodnicze do ryb, lady do sprzedaży mięsa czy też lady do pikli. Firmy oferujące ich sprzedaż, dość często proponują również stworzenie profesjonalnych, rozbudowanych linii dystrybucyjnych sprawdzających się w punktach gastronomicznych. Oczywiście dobranie odpowiednich jest uzależnione od charakteru branży i oczekiwań właściciela. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest indywidualne skontaktowanie się z przedstawicielem firmy dystrybuującej takie urządzenia.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana