imprezy okolicznościowe

Hotel jako dobre miejsce na organizację imprezy okolicznościowej

Jedną z głównych kwestii w organizacji dużej imprezy okolicznościowej – wesela, komunii świętej, czy jubileusz firmy – jest wybór odpowiedniego miejsca. W ostatnich czasach dominującym trendem stało się, że uroczystości takie odbywają się w hotelach. Jakie są plusy takiego rozwiązania i dlaczego warto się na nie zdecydować? Odpowiedzi znajdziemy w poniższym tekście.

Eleganckie, przestronne wnętrza

Niewiele osób może pozwolić sobie na urządzenie przyjęcia dla kilkudziesięciu osób we własnym domu. Ten sam problem dotyczy firm, które rzadko kiedy dysponują odpowiednimi wnętrzami. Skorzystanie z oferty hoteli, takich jak Hotel Supraśl*** to idealne rozwiązanie, które pozwoli uniknąć nadmiernego stłoczenia gości – do naszej dyspozycji oddane zostają duże sale jadalniane z wydzielonym parkietem i miejscem dla orkiestry bądź DJ-a, a także lobby, taras i ogród, gdzie można wygodnie usiąść i zrelaksować się podczas imprezy. Estetyka hotelu sprawia, że impreza nabiera znacznie wyższej rangi, niż przyjęcie organizowane we własnym ogródku.

Noclegi dla gospodarzy i gości

Drugim problemem przy organizacji dużych imprez okolicznościowych jest fakt, że wielu gości to osoby przybywające z daleka, dla których powrót do domu z trwającego do późnej nocy przyjęcia jest bardzo dużym utrudnieniem. Powinnością gospodarzy jest w takiej sytuacji zorganizowanie gościom komfortowego noclegu. Organizacja imprezy w hotelu to idealne rozwiązanie, bowiem goście nie potrzebują dodatkowego transportu z przyjęcia do obiektu noclegowego – wystarczy odebrać klucz do pokoju z recepcji.

Kuchnia bez cateringu

Impreza okolicznościowa nie może obyć się bez dobrego jedzenia w bardzo dużych ilościach. Organizując ją w hotelu możemy zamówić jedzenie z dostępnego menu – mamy wtedy pewność, że posiłki zostały przygotowane przez doświadczonych kucharzy i są świeże. Przy okazji unikniemy dodatkowych formalności, które towarzyszą zamawianiu zewnętrznego cateringu.

Profesjonalna obsługa

Zadaniem kelnerów jest nie tylko rozdawanie gościom posiłków, ale również pilnowanie porządku na stołach – uzupełnianie stanu napojów, alkoholu i przekąsek, wymienianie naczyń oraz reagowanie na potrzeby gości. Profesjonalna i sprawnie działająca obsługa to prawdziwy skarb, który może przesądzić o tym, czy goście będą zadowoleni z imprezy. Hotele bardzo dużą uwagę przywiązują do tego, by zatrudniani przez nich pracownicy posiadali odpowiednie kwalifikacji i odznaczali się rzetelnością oraz nienaganną kulturą osobistą.

Materiał partnera