wyslodziny browarne

Jak znaleźć dobrego dystrybutora wysłodzin browarnych?

Młóto browarniane, czyli wysłodziny są cenionym przez hodowców bydła składnikiem paszy. Dzięki wysokiej zawartości białka jego obecność w diecie wpływa wyraźnie na kondycję przede wszystkim bydła mlecznego, ale także trzody chlewnej.

Młóto jest produktem ubocznym procesu warzenia piwa, co czyni je najtańszym z dostępnych na rynku wysokobiałkowych dodatków do pasz. Tak jak każdy składnik żywienia w hodowli, wysłodziny powinny spełniać odpowiednie standardy jakości – zaznacza nasz rozmówca z firmy Domino.  Dlatego ważne jest, skąd pochodzi młóto, które podajemy naszym zwierzętom.

Czy można kupić młóto w browarze?

Niestety, obecnie nie jest możliwy zakup wysłodzin browarnych prosto od producenta. Browary nie handlują wysłodzinami z klientami indywidualnymi, ale z przedsiębiorcami, którzy zajmują się profesjonalną dystrybucją.

Jak wybrać dostawcę wysłodzin browarnych?

Aby mieć pewność, że przystępujemy do współpracy z rzetelną firmą, która zapewni nam wysokowartościową paszę, warto sprawdzić, czy podaje ona szczegóły dotyczące składu i zawartości energetycznej swojego towaru. Dystrybutor młóta dobrej jakości nie będzie próbował zataić parametrów swojej paszy, ale chętnie udostępni potencjalnym klientom takie informacje.

Formalne potwierdzenie jakości młóta i dystrybutora

Skąd wiedzieć, że sprzedawca nie oszukuje nas, chwaląc swój towar? – zastanawiamy się wspólnie z ekspertem z przedsiębiorstwa Domino. Najlepszym potwierdzeniem są certyfikaty i upoważnienia nadawane formalnie przez odpowiednie instytucje, takie jak Instytut Przemysłu Rolno-Spożywczego, którego rekomendacja jest najbardziej rzetelnym dowodem wysokiej jakości oferowanych wysłodzin browarnianych.

Poważny i doświadczony dystrybutor będzie też mógł potwierdzić swoje możliwości wpisem do Rejestru Przedsiębiorstw Paszowych, co jest ostateczną gwarancją świetnej jakości oferowanych produktów.

Materiał partnera