Zalety korzystania z opakowań jednorazowych
Opakowania to wyroby przeznaczone do zabezpieczenia produktów, które się w nich znajdują, na czas przechowywania i transportu. Jednym z rodzajów opakowań są opakowania jednorazowe. To opakowania jednokrotnego użytku, co oznacza, że nie można ich powtórnie wykorzystywać. Często są używane w gastronomii. Jakie są zalety korzystania z opakowań jednorazowych?
Atrakcyjna cena
Pierwszą i dla wielu klientów najważniejszą zaletą korzystania z opakowań jednorazowych jest atrakcyjna cena. Nawet przy zakupie większej ilości opakowań, koszt zamówienia nie będzie wysoki. Cena za jedną sztukę opakowania na frytki, popcorn i inne produkty wynosi kilka groszy. Można estetycznie pakować produkty i nie ponosić dużych wydatków.
Szeroki wybór opakowań gastronomicznych
Drugą korzyścią ze stosowania opakowań gastronomicznych jest szeroki wybór opakowań, w tym:
- tacek,
- podkładek,
- opakowań do frytek (również z sosjerką!),
- opakowań do popcornu,
- opakowań do naleśników,
- opakowań do tortilli,
- opakowań typu box do kurczaka.
Opakowania są przygotowywane według projektu klienta, z uwzględnieniem wszystkich jego potrzeb. Wiele drukarni podejmuje się wytwarzania nietypowych opakowań. Wszystkie opakowania są produkowane przy zachowaniu najwyższych standardów jakości oraz z dbałością o każdy szczegół.
Bezpieczeństwo opakowań do kontaktu z żywnością
Kolejną zaletą korzystania z opakowań jednorazowych jest ich bezpieczeństwo do kontaktu z żywnością. Opakowania gastronomiczne produkowane przez firmę Dem Druk spełniają wszystkie obowiązujące przepisy i normy. Materiały, z których są wytwarzane, nie zawierają szkodliwych substancji, które mogłyby migrować do żywności i:
- mieć negatywny wpływ na zdrowie człowieka,
- pogarszać smak i aromat produktów.
Firma Dem Druk stosuje wyłącznie kartony, farby i kleje posiadające stosowne certyfikaty gwarantując bezwzględne bezpieczeństwo w kontakcie z każdym rodzajem żywności.
Łatwa utylizacja opakowań jednorazowych
Niezaprzeczalną zaletą opakowań jednorazowych jest również łatwość ich utylizacji. Ma to ogromne znaczenie dla ochrony środowiska. Zużyte opakowania wyrzuca się do odpowiednich kontenerów, nie przyczyniając się do dalszego zanieczyszczania środowiska.
Wygoda przechowywania
Ostatnią korzyścią ze stosowania opakowań jednorazowych jest łatwość ich przechowywania. Nie potrzeba dużo miejsca, aby magazynować takie pojemniki. Ich przemyślany kształt sprawia, że możemy wkładać jeden pojemnik w drugi, oszczędzając przestrzeń. To ważne szczególnie w niewielkich lokalach gastronomicznych. Warto korzystać z jednorazowych opakowań!
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana