Artykuł sponsorowany

Najlepsze produkty masarskie z dostawą na Twój stół

Najlepsze produkty masarskie z dostawą na Twój stół

Naturalne, swojskie wędliny oraz tradycyjne kiełbasy od lat są doceniane przez liczne grono smakoszy. Doskonałe wyroby masarskie powstają z wielu rodzajów mięsa – wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, drobiu. Są wytwarzane zgodnie z wielowiekową tradycją, bez dodatku konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz przeciwutleniaczy. Na ogół również produkty te powstają przy wykorzystaniu nowoczesnych urządzeń zapewniających najwyższą jakość i bezpieczeństwo.

Charakterystyka produktów masarskich

Produkty masarskie to różnorodne wędliny, wędzonki, produkty mięsne i garmażeryjne, a także odpowiednio przygotowane, surowe mięsa. Te najwyższej jakości są przygotowywane według tradycyjnych, często rodzinnych receptur, które sprawdzają się od lat. Stosuje się w nich naturalne przyprawy, bez użycia barwników, polepszaczy smaku czy wypełniaczy.

Najlepsi producenci pozyskują mięso wysokiej jakości i upewniają się, że zwierzęta żyły w godnych warunkach. Odrzucają surowce, które pochodzą z hodowli wspieranych sterydami oraz antybiotykami. W wielu przypadkach w produkcji stosują mięso z własnego chowu lub nabywają je od lokalnych, sprawdzonych hodowców. Jak wskazują specjaliści firmy Mariola Czachorowska MASARNIA, wędzi się je tradycyjnym dymem z wyselekcjonowanego drzewa liściastego. Również pasteryzacja, a więc gotowanie wyrobów przebiega w tradycyjny sposób.

Rodzaje produktów masarskich

Wśród najpopularniejszych wyrobów masarskich należy wymienić przede wszystkim:

  • szynki,
  • kiełbasy - wędzone, surowe, dojrzewające, parzone, pieczone,
  • pieczenie,
  • wątrobianki,
  • salcesony,
  • kaszanki,
  • wędzonki i wiele innych.

W wielu przypadkach producenci są w stanie wykonać produkt na zamówienie, według indywidualnych życzeń klientów.

Tradycyjne wyroby masarskie to najwyższej jakości mięso, odpowiednio dobrane przyprawy i niespotykany smak. Dobre składniki sprawiają, że wszelkie dodatki i sztuczne aromaty stają się zbędne. Wędliny naturalne są dzięki temu w stanie zaspokoić apetyt nawet najbardziej wymagających smakoszy. W jej składzie nie powinny znaleźć się przede wszystkim: skrobia roślinna, błonnik, białko sojowe, karagen oraz gumy roślinne.

Kupując wędliny, warto również zwrócić uwagę na ich wygląd. Naturalna szynka nie będzie różowa, nie będzie miała gładkiej struktury. Warto zwrócić uwagę na fakt, iż mięso na ogół ma włókna i tzw. przerosty tłuszczowe. Stąd też naturalna wędlina cechuje się szarawym odcieniem, zwykle niejednolitym. Również cena wyróżnia najlepsze wyroby. Są one zwykle droższe, z uwagi na dużą zawartość mięsa wysokiej jakości.

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form error Błąd - akcja została wstrzymana

Polecane firmy

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.