Kiedy warto zdecydować się na stoły z wysoką podstawą?
Kiedy klienci wpadają tylko na chwilę
Nie we wszystkich lokalach goście spożywają posiłki lub trunki na siedząco – w niektórych, nastawionych na szybką obsługę, a więc przede wszystkich tych specjalizujących się w serwowaniu alkoholu rezygnuje się z części lub całości miejsc siedzących. Jest to dość wygodne i ekonomiczne rozwiązanie, gdyż z jednej strony pozwala zaoszczędzić dużo miejsca, które w normalnych warunkach byłoby zajęte przez krzesła (krzesło zajmuje więcej miejsca niż stojąca osoba, a przy tym utrudnia swobodne przemieszczanie się klientów po lokalu), a więc zwiększa maksymalną pojemność lokalu, z drugiej zaś zwalnia właścicieli lokalu z konieczności kupna większej ilości mebli – w ten sposób przynosząc oszczędności. Nie da się jednak zrezygnować z każdego elementu wyposażenia wnętrz. Nawet na stojąco klienci potrzebują powierzchni, na której mogliby postawić drinki czy talerze, najlepiej takiej znajdującej się na optymalnej wysokości, nie wymagającej schylania się. Krótko mówiąc: stoły z wysoką podstawą są idealnym rozwiązaniem dla lokali nastawionych na obsługę klientów, którzy chcą szybko coś zjeść lub wypić.Inne zastosowania stołów z wysoką podstawą
Stoły z wysoką podstawą sprawdzą się nie tylko w fast-foodach oraz shot-barach, ale również w innych punktach usługowych, w których klienci potrzebują wygodnych, twardych powierzchni przy których mogliby wykonać jakąś czynność, np. uzupełnić formularz. Doskonale sprawdzą się jako element wyposażenia poczt, banków czy kolektur. Szeroki wybór wysokich podstaw stołowych oraz innych mebli stworzonych z myślą o gastronomii znajdziemy w ofercie firmy Dominova, dystrybutora uznanych polskich i zagranicznych marek, takich jak Talenti, Vermobil, Metalmobil czy Scab Design.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana