Czym charakteryzują się myjki komorowe?
Jakość made in Germany
Myjki komorowe Guggenberger to ucieleśnienie niemieckiej myśli technicznej – praktyczności, która przejawia się pełną uniwersalnością użytkowania. Przy pomocy profesjonalnej myjki komorowej z łatwością wymyjemy każde narzędzie stosowane w zakładach piekarniczych (kosze, wózki, koszyczki chlebowe itd.). Nie ma znaczenia w jakim stopniu jest ono zabrudzone – efekt zawsze będzie satysfakcjonujący. Przekonują o tym dotychczasowi właściciele myjki oraz pozytywne oceny otrzymywane w trakcie targów branżowych. Szczególną uwagę użytkowników zwraca łatwość obsługi urządzenia, bardzo krótki czas czyszczenia i cicha praca oraz oszczędność wody (krąży ona w zamkniętym obiegu, podlegając wymianie w momencie faktycznego zabrudzenia). Z roku na rok zwiększa się grono nabywców myjki. Na terenie Polski jej dystrybucją zajmuje się ceniona firma GETH.Zasady działania myjki
Z wyglądu myjka Guggenberger przywodzi na myśl piec obrotowy. Dzięki zoptymalizowanym gabarytom (2 x 2,5 m) urządzenie nie zagarnia zbyt dużo miejsca, a jednocześnie zapewnia ogromną swobodę załadunku na specjalnych wózkach i stelażach. Wnętrze komory jest zaizolowane i wraz ze sterowanym poprzez falownik talerzem obrotowym pozwala na równomierne spryskiwanie narzędzi. Wykorzystuje się do tego celu aż 16 opatentowanych dysz natryskowych z dużą siłą natrysku, pod różnymi kątami. Talerz wyposażony w kosz ochronny obraca się, osiągając prędkość 100 obr./min. W ten sposób – przy wykorzystaniu siły odśrodkowej, siły uderzenia strumieni, temperatury wody oraz środków czyszczących – przebiega cały cykl mycia, płukania i suszenia. Brudna woda zostaje odwirowana, a na umytych przedmiotach nie pozostają niechciane resztki wody oraz warstwy brudu. Całkowicie zanikają nawet bardzo trudne do usunięcia spalone żele cukiernicze i gruby nagar.Czyste narzędzia, czysta korzyść
Główną korzyścią płynącą z użytkowania myjki Guggenberger z oferty GETH jest daleko idąca oszczędność. Suszenie przez odwirowanie eliminuje dodatkowe koszty energii. Codzienne w procesie suszenia pobierany jest ledwie 1 kW! Ciepła woda do mycia może być pobierana wprost z zakładu, przez co bojler zwolniony jest z podgrzewania wody. Zamknięty obieg wody znajdujący się w zbiorniku pod myjką sprawia, że przed każdym kolejnym myciem woda jest filtrowana, a czysta woda pobierana jest wyłącznie w procesie płukania. Wreszcie, ograniczeniu do minimum (lub całkowitej redukcji) podlegają środki chemiczne – dzięki sile wirowania zabrudzenia są usuwane mechanicznie. Koszty ponoszone na zakup myjki szybko się zwracają, wpływając na jakość pracy zakładu. Szczegółowe informacje na stronie GETH.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana